Indyk curry w sosie kokosowym podany z brązowym ryżem i brokułem
Składniki: ryż brązowy 30,5% (ryż brązowy, sól), indyk curry 24,6% (filet z indyka, olej rzepakowy, czosnek, sól, kurkuma, papryka słodka, papryka ostra mielona, pieprz czarny), brokuł 24,5% (brokuł, sól), sos kokosowy 20,4% (bulion warzywny [marchew, SELER, pietruszka, por, sól, pieprz czarny, woda], napój kokosowy [ekstrakt kokosowy, woda, emulgator], cebula, sok z limonki, olej rzepakowy, puree z imbiru [imbir, woda, sól, olej słonecznikowy, kwas cytrynowy, stabilizatory: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: sorbinian potasu], sos SOJOWY jasny [woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy], żółta pasta curry [chili czerwone, szalotki, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kminek, nasiona kolendry, cynamon, gałka muszkatołowa], kolendra, przyprawa curry [sól, kurkuma, cebula, imbir, cynamon, GORCZYCA biała, kozieradka, kmin rzymski, korzeń lubczyku, nasiona kolendry, kardamon, cukier, goździk, chili, papryka słodka, pieprz czarny], papryka chili, trawa cytrynowa, liście kaffiru).
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone WIELKIMI literami.
Opis